Over drs. Liselotte Visser

drs. Liselotte Visser

drs. Liselotte Visser

De therapie van Psychologisch Adviesbureau Vivid BV, ook wel bekend onder de naam Psycholoog Venlo, wordt verzorgd door drs. Liselotte Visser. Ze werkt niet strikt volgens één bepaalde methodiek, maar gelooft in een persoonlijke aanpak op maat. Voor de één werkt de ene methode goed, bij de ander is een andere behandeling effectiever. Dat wordt niet alleen bepaald door de klachten, maar ook door de persoonlijkheid van de cliënt, de heftigheid van de problemen en wat de cliënt zelf al heeft geprobeerd om de problemen op te lossen.

Daarom heeft ze een breed scala aan bijscholingscursussen gevolgd, waaronder Rationeel Emotieve Training (RET), Mindfulness, Emotional Focused Therapy, EMDR, running therapy, Oplossingsgerichte Kortdurende Psychotherapie en wat eendaagse worskhops, bijvoorbeeld op het gebied van ADHD, hoog gevoeligheid, slapeloosheid, sport en voeding.

Om mensen echt te kunnen helpen, niet alleen tijdelijk verlichting geven, maar het leven een duwtje de goede richting op te geven, zul je moeten achterhalen wat er echt speelt. Goed luisteren, patronen op het gebied van gedachten, gevoelens en gedrag door krijgen en met een open mind, samen op een creatieve manier kijken wat voor die ene persoon werkt.

Naast bijna 30 jaar ervaring als psycholoog, opleiding en bijscholing (o.a. ), wordt de therapie door Liselotte beïnvloed door oprechte interesse voor de menselijke motieven en behoeften, maar ook door een flinke dosis levenservaring. Niet alleen gevormd door het contact met patiënten, echtparen en cursisten, maar ook door een ernstige ziekte die resulteerde in enkele jaren niet kunnen lopen (1997, 1998) en een echtscheiding. Tot slot hebben haar ervaringen met het vinden nieuw relatiegeluk en de zorg voor haar samengestelde gezin (met naast haar biologische dochter, stiefkinderen en pleegkinderen) haar gevormd als mens en als therapeut.

Auteur van de boeken

  • Is je relatie te redden? Schijnbaar gelukkig
  • Ja ik wil. Hoe vind en bind je jouw droompartner? Bestel bij Bol.com

GZ-psycholoog en psycholoog Arbeid & Gezondheid

Lid Nederlands Instituut Psychologen (NIP) (1986-heden) Registratie NIP

Geregistreerd NMI (M1097) 1999-2006.

GZ-psycholoog. BIG inschrijfnummer 29049887925.

AG-registratie (psycholoog Arbeid & Gezondheid), register NIP.